Jom Masak !!

sabtu dan ahad lepas aku tak ke mana.so ,biar lah aku memasak  je kat rumah...selalunya ari cuti aku malas nak masak, beli jer...ala....bkn ramai pun yg makan..so,beli aje lah...tp sejak My Beloved Daughter(MBD) lebih suka makan nasi,aku jadi rajin pulak nak masak. so,time weekend la aku nak mencuba pelbagai resepi. tapi  make sure la masakan yg aku masak tu favourite MBD dan My Hubby....
weekend semalam aku masak kari udang dgn kentang..udang laut tau..bukan udang galah , bukan udang bela (yg dibela)...udang galah aku suka gak makan,tapi udang bela aku tak suka la.rasa dia tak sedap.udang laut ni aku suka sebab rasa dia manis.tapi , for u information,aku tak makan udang galah yg besar..coz ada story disebaliknya. tak perlulah aku cerita.nanti ada yg menyinggung mana2 pihak hehe.
kalau time kenduri  kahwin family aku, my sibling yang lain berebut2 nak makan udang panjat hidangan pengantin.tp aku steady jer... sebab tu lah masa aku kahwin my mum and my sisters tak buat udang panjat,tapi ketam panjat hahah...eh, dah lari dari tajuk plak. kita kembali ke tajuk asal....


  
kalau ada yang tak kenal ,ini lah udang laut



udang masak kari dengan kentang yang aku masak


sayur pulak aku masak simple jer...


        
pucuk paku beli kat pasar bukan tanam sendiri hehehe


pucuk paku tumis jer..favourite my hubby...





Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment