MeNu MakaNan WeeKend Lepas

hai...hai.....bertemu lg kita untuk hari ini..... n3 kali ni aku nak post apa yg aku masak weekend yg lepas...ni baru ada masa nak post...busy sgt la kononnya....hihihi.....anak dara aku sorang ni suka sgt mkn yg masam2...selalu nya aku buat ikan masak taucu, tp jemu gak kalau masak taucu jer. so, weekend yg lepas aku buat tomyam ayam.... suka sangat dia makan masam2 ni. tp, tak boleh lah buat pedas sgt...nnti dia dok kata, "ibu, pedas...pedas..."..hehe...terus dia tak nak sentuh nasinya....




 Tomyam ayam favourite my daughter


Aku ni kalau dh masak mesti nak kena cukup pasangannya....bila dah masak lauk, confirm kena ada sayur nya...sayur kali ni aku masak yg simple2 jer...labu air tumis ...



kalau korang tak kenal labu air, ini lah dia......




ni pulak labu air yg dah ditumis made by Efa Anuar


Hehehe....tak tau lah sodap ke tdk...kalau nak tau rasa lah sendiri......kuikuikui... Minum petang plak aku buat lempeng (resepi by Mat Gebu ) di makan dengan sambal tumis ikan bilis.. tapi kalau makan ngan kari ayam or daging lg delicious...yum...yum...yum








OK, SELAMAT MENGUNDI...
kita jumpa lg next n3....





Previous
Next Post »

2 Coretan

Click here for Coretan
zura
admin
19 April, 2013 ×

da lama x masak tomyam,tp lempeng tu mmg terliur la...

Reply
avatar
Efa Anuar
admin
22 April, 2013 ×

yer ker..? dah tak tau nak buat apa minum ptg....kebetulan pg tu masak sambal tumis ikan bilis.tu yg semangat membuak nak buat...

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment