First day - chicken pox

5 Nov 2013
~*~*~*~*~*

Sebelum ni Azzalea yg kena chicken pox. now, virus tu telah disebarkan kpd ibunya. almaklumlah, sepanjang 33 tahun ibu belum lg dijangkiti virus chicken pop. betul la kata org, org kedua yg akan dijangkiti apabila  org pertama telah sihat sepenuhnya. ni yg terjadi pd EA, apabila Azzalea dh sihat, virus tu berpindah kpd EA..huhu.

pg2  ni bangun tido terasa ada sesuatu tumbuh kat dahi...jerawat kot..tp dlm hati 'ntah2 chicken pop'. cpt2 sapu ubat balance Azzalea punya. tanya En. Patricks," ni chicken pox ker jerawat". he says, "jerawat jer ni"...lega hati.En. Patricks pun keluar ke kedai berhampiran..

then EA terasa mcm ada biji tumbuh kat belakang bdn. rasa cam lembik2 jer...ha...sudah....EA pun tunggulah En Patricks pulang...bila dia pulang jer terus suruh dia tengok...dia gelak....dan dia kata,'surprise...chicken pox...haha..'.EA pun senyap tanpa berkata apa2. cari punya cari jumpa lg satu gelembung yg berair tu...dh besar gak la...

Dalam hati,' mcm mana ni'...dh lah semalam cuti...kaki terseliuh akibat dr keganasan Azzalea (kalau dia baca bila besar nanti,confirm dia kecik hati..hehehe).pastu ptgnya pulak muntah nonggek2..angin kot.nak tau sebab apa.sbb EA mkn durian smpai tak ingat dunia.time tu perut kosong.konon2 nya nak mkn puas2,coz kalau chicken pox menyerang tak kisah la dah puas mkn. org kata bila kena chicken pox tak leh makan durian.Azzalea hari tu pun EA tak bg..dh lah durian tu favourite dia. kakak call tanya sihat ker.EA bgtau dia EA muntah2.my sister terus kata,'pragnant ker?haha...soalan cepu emas.... 

Berbalik kpd cerita td,takkan lah nak cuti lg esok...dh lah kerja opis tak siap lg... ckp kat En Patrikcs, esok EA kerja la yer....dia kata terpulang.ok lah, baju pun dh siap gosok mlm tu. tp yg kelakarnya ,mlm tu dh siap sms partner kat opis bgtau cuti...tp xper lah bersedia...mana tau esok tak leh gi kerja,senang lah dh bgtau partner...esoknya bangun pg, alhamdulillah, nasib baik EA dh bgtau partner awal2..mmg tak larat ler...sakit sendi2. pastu fikir lak, kalau EA gi kerja confirm abis satu opis dijangkiti..saper yg bertanggungjawab? EA la penyebar virus...

CHICKEN POX OH CHICKEN POX
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment