Hari ke 3 - chicken pox


7 Nov 2013
~*~*~*~*~


Pukul 6 am En Patrikcs dah sampai umah. awalnya... EA dgn Dak Azzalea tido lg... Sampai umah En Patrikcs tak masuk bilik .dia terus pergi dapur...lama pulak tu kat dapur..entah buat apa la pulak apa yg dibuatnya kat dapur tu... EA tak sedap hati, bangun dan terus gi dapur..rupa2nya En Patrikcs dah siap solat dan tengah buatkan air mandian  daun bambu utk EA... perghhhh. teruja sangat...thanks my hubby coz susah payah camtu sekali...dia kata arini kan dia kerja so, dia siapkan awal2 air mandian tu...pastu dia gerak Dak Azzalea untuk mandi then terus siapkan pakai baju sekolah.

Dah settle Dak Azzalea, terus dia keluar ke kedai beli sarapan utk Dak Azzalea. EA tak sarapan, coz tak selera nak makan. mulut rasa pahit. tp En Patricks belikan roti gardinia yg biasa tu sbb EA nak cicah dgn air teh o panas...tu jer yg menyelerakan...then EA pun mandi . sementara Dak Azzalea breakfast, En Patrikcs sapu kan lotion kat seluruh badan EA. thanks my hubby, buat semua utk EA..luv u so much...(hilang masalah yg difikirkan mlm tadi : cmner EA nak sapu ubat esok) sekarang settle problemo... settle semua EN Patrikcs gi hantar Dak Azzalea ke Taska dan terus gi kerja... rasa bertuah sangat diri EA dpt suami seperti En Patrikcs....walaupun tak kaya tp sikap tanggungjawab dan caring nya sudah cukup bg EA. ish...ish...apa lah EA ni semua suami  macam tu..mana ada suami yg tak sayang bini kan....

Tinggal lah EA sorang2 kat umah. mulanya ok lg...blh ber FB ...lama2 dah terasa sakit coz time gelembong tu nak kuar...bila dan ptg sikit mulalah sakit bercampur miang.... apa lagi mengalir lah air mata... En Patrikcs sms bgtau dia nak balik then tanya EA nak mkn apa mlm karang... nak mkn apa, EA bknnya boleh makan sebarangan...EA kata tak nak makan apa, suruh dia balik cepat....sebenarnya air mata dah mengalir laju.... dah lah kita dalam keadaan mcm tu , hubby pulak tak dak di sisi...tu yg bertambah sedih....ni mesti terlampau manja ni heheh....

tak lama pastu En Patrikcs sampai...la...dia kata napa nangis...sakit ker... EA ngangguk jer.. tp dlm hati berkata "nak abang dekat sayang".kalau camtu dia ambik kelapa lg yer...minum... EA angguk....Bila En Patrikcs dah depan mata , terus air mata berhenti....hilang sakit bila dapat tengok muka suami.....

malam pulak En Patrikcs tanya nak suruh dia gi tido kat rumah MIL ker, teman Dak Adam... EA ckp terpulang lah...tp En Patrikcs tu berat hati nak gi coz tinggalkan EA dan dia pun letih nak berulang alik.. lastly, En Patrikcs call MIL tanya Dak Adam cmner.. my MIL kata , Dak Adam ok, dan tak payahlah my hubby balik...maybe my MIL tahu my hubby penat...so, malam tadi En Patrikcs  tak teman Dak Adam.

kalau u all nak tahu, malam mmg susah nak tido... EA tido atas daun bambu tau....ok gak la...tp susah nak tido, rasa miang coz gelembong tu dah kuar, so risau pulak takut pecah....korang yg dah mengalami maybe tahu...dan bg yg belum mengalami korang pasti akan rasa cmner EA rasa...



Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment