Thanks a lot to Mr. Patrick...

assalamualaikum
Alkisahnya , 2 weeks yg lepas aku pi Giant Teluk Intan.... tujuan pi sana nak tukar bateri jam aku yg dah kehabisan (yer ker?)... sampai kt kedai jam tu bgtau kt owner nak tukar bateri...sambil menunggu owner masukkan bateri baru, aku tinjau2 jam kat situ....eh...tgh sale rupanya...sale akhir tahun kot.... sedang tinjau meninjau, tiba2 mata terpandang 2 utas jam tangan, lalu hati pun ter paut....tanya kat seller tu, yg tu offer berapa? dia kata 30 %...harga asal RM 4+ + (kecik) dan 1 lg RM 3+ + (besar).... hati pun berkata, "In shaa Allah, jika ia ditakdirkan milikku, pasti akan jadi milik ku jua....(sambil mata jeling hubby yg tgh melayan anak kat luar kedai)....

on the way balik, dlm keter bg tau kt hubby about jam yg aku dh berkenan tu....pastu bgtau jugak jam tu cantik la,,tgh sale la...last2 hubby jawab," iye ke...".  tu jer jawapan yg keluar dr hati ikhlas suami.... so, aku tak fikir apa2 dah...buang jauh2....

Jumaat lepas time rehat, aku keluar ke Giant dgn opismate... opismate aku, Fara nak repair jam ayah nya.... so, dlm hati kegirangan melanda dpt lihat lg jam tu, walaupun tak dpt memiliki....sampai kt kedai tu,adik seller tak abis2 promote jam tu...aku tanya ,after discount berapa harga? dia kira punya kira RM 3+ + katanya...pastu aku tanya lg, "bila last?" dia kata 5hb ni(ahad )....so, dlm hati berkata ,ada 2 hari lg......hhmmmm... adik seller tu smpat lg berkata, cpt kak ,lg 2 ari jer...aku ckp tak pelah nnti akak dtg....heheh(yer ke?) balik umah aku story kat hubby  ,rehat td pergi kt giant,gi kedai jam aritu teman Fara...pastu story sikit2 ttg jam tgn tu...hubby senyap jer....aku pasrah....

Pg ahad dlm pkl 10, hubby balik rumah suruh siap2 .hubby kata kita pi giant...tersentap aku dgr... dlm hati berkata mungkin jam itu jd milik ku...tp aku tak tanya pun nak pi sana buat apa? aku terus bersiap dan siapkan anak2...smpi giant terus hubby ajak masuk pasaraya nak beli brg dapur dan kolam mandi dak Azzalea  dan dak Adam..(kolam lama dh pecah)..laaaa....ingatkan nak beli jam.....kecewa tak terkata.....huhu...pas bayar brg2 yg dibeli terus hubby singgah kat kedai jam tu....terus aku pandang muka hubby dan melemparkan senyuman yg meleret.....terus hubby suruh pilih mana jam yg berkenan...adik seller tu terus tegur aku, hah kak! mana satu yg nak (smpai adik seller tu ingat lg muka akak ni yg selalu skodeng jam tgn kat situ hehe)....terus aku suruh adik seller tu keluarkan dr almari kaca  2 utas jam tu dan pakai kat tgn 2 utas sekali...then aku tunjuk kat hubby mana yg cantik...hubby kata yg kecil sikit tu ok.... terus aku ckp kat adik seller tu nak yg ni.... dia terus adjust pastu terus pakai...kotak dia bg dgn paper bag...pastu dpt kelendar free....







time balik dlm kereta tak habis2 ckp thanks sayang...hubby senyum jer....kalau nak tahu, hubby aku jenis yg susah nak bg hadiah. time besday n anniversary pun dia cuma bg bunga fresh jer...hubby aku suka bg hadiah secara mengejut...bila2 masa jer...nak surprise kot....maybe jam ni hadiah akhir tahun dan awal tahun kot...hihihi
walaupun harganya tak seberapa tp aku bersyukur sgt.....bkn senang nak dpt hadiah dr en. hubby......



nota bukulali: thanks hubby...aku bersyukur kpd Mu Ya Allahkerana menjodohkan ku dgn En. Patrick

Previous
Next Post »

4 Coretan

Click here for Coretan
azuin arifin
admin
21 January, 2014 ×

Patot la ritu kemain usha jam...samei aimi pon tpengaruh...kuat rasukan nih...hahaha...pakai la kak...nk try jgk...

Reply
avatar
azuin arifin
admin
21 January, 2014 ×

Pakai la jam tu g opis kak

Reply
avatar
Efa Anuar
admin
24 January, 2014 ×

jam tu hanya untuk jejalan jer...hahaha

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment