Part 1 : Family Day at Bukit Merah Lake Town

Assalam

sebenarnya entry ni entry tertangguh...tak sempat nak post tahun 2013....asyik tertangguh jer
tp fikir2 balik baik settle kan cpt2kan
entry kali ni mengenai percutian family di akhir tahun 2013
percutian ni merangkap sekali sambutan hari lahir my mum seperti diceritakan dlm entry lepas

27/12/2013 - 29/12/2013

27/12/2013


aku & my sister bertolak lebih awal satu hari..
kami bertolak hari jumaat  pg..
kami sampai Taiping dlm pukul 12 tghri.berhenti makan dulu
ikut planning nak gi zoo taiping
hari Jumaat so WAJIB solat Jumaat dulu...so, en patricks ngan my BIL tinggalkan kami kat  zoo taiping then diorang terus gi solat.
kami tak masuk lg la sbb kena tggu diorang balik solat baru lah masuk sama2.
yer lah camner nak masuk ngan beg2 tgn ni
Adam pulak tido dan si Azzalea pulak mengamuk
maklum lah boring menunggu
tp sabar jugak lah aku ngan kerenah Azzalea
dia mengamuk sampailah en patricks habis solat
nasib baik kakak aku ada boleh tolong jg Adam tido....
so, pas en patricks ngan my BIL selesai solat, kitaorg pun masuk la zoo
nasib baik dlm zoo Azzalea tak mengamuk
yer la...nampak binatang2 tu suka sgt dia
sebenarnya Azzalea ni boring bab2 menunggu ni
kalau oleh dia nak bila sampai jer terus masuk..
hehehe...biasalah kerenah anak2
nak snap gambar pun tak berapa nak sempat...



sumber gambar ni dr en google tau





gambar2 di atas tak clear sgt coz snap dr atas train 

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

kami keluar dr zoo lebih kurang kul 3 ptg
tak lama, coz hari hujan..
so , kami terus ke destinasi yg seterusnya iaitu tempat penginapan di Tropicana Apartment/homestay Bukit Merah Laketown
sampai kat tempat penginapan lebih kurang dlm kul 4 ptg
my sister dah booking 4  apartment
so, apartment yg kami tinggal sewa utk dua malam , 3 lg utk semalam shj
kan family aku & family kakak aku serta my mum jer yg gi awal sehari....
apatrment tu ada 3bilik tidur ,2 bilik mandi, dapur dan ruang tamu...
gambar2 kat bwh ni aku ambik dr SINI..pemilik apartment2 utk disewa...
aku tak sempat la nak snap...





Tropicana whole view


kitchen


lounge




master bedroom

room 2


sampai jer ke Tropicana Apartment,kami buatlah apa yg patut
dalam pkl 5 ptg en hubby gi kedai beli makanan utk minum ptg..
biasalah Azzalea ni kerja nya mkn jer..hehe tak boleh perut kosong...alamat mengamuk lah dia..
so, en hubby beli mee goreng.tapau jer....
kami keluar semula ke pekan Taiping  dlm pkl 6 ptg
my sister nak pergi tempat shopping yg best sikit kat Taiping
cari lah guna GPS.....cari punya cari, last2 sampai kt  Taiping Sentral Mall..
tp kat dalam tu tak pakai kereta sorong(bawa barang)
aku ni kalau shopping mana2 WAJIB ada kereta tu
coz senang nak bawa buah tangan 2 org ni
last2 kat sebelah tu ada TESCO.so, kitaorg putuskan pergi situ jer lah....
b4 that, solat maghrib kat TESCO...then baru lah shopping....
pastu kita org ingat nak pekena ketiau goreng yg sedap kat Taiping tu
tapi mungkin tak der rezeki, kedai tu tutup...rupanya kedai tu tutup setiap Jumaat...hahaha
so, kitaorg mkn kat kedai tom yam
then kitaorg pun balik apartment....dan tunggu aktiviti utk esoknya (sabtu).














Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment