Part 2 : Family Day at Bukit Merah Laketown

assalam..

kengkawan semua apa khabar?
hopefully semua sihat.....
ni n3 tertangguh sambungan dr n3 sebelum ni

28/12/2013 (sabtu)

after b/fast, kitaorg putuskan utk pergi ke Laketown Club House
jarak antara apartment dgn clubhouse cuma 10 minit perjalanan jer
dengar cerita before this, club house ni mcm boring jer...
kat club house ni ada cafe, swimming pool & taman mini







cafe ni terletak berhadapan dgn swimming pool

now, clubhouse dah dibuka sepenuhnya dan ramai org melepak
time aku pergi tgk clubhouse happening jer...
kitaorang fist yg sampai..belum ada org lg..
swimming pool pun boleh la tahan bersih cuma ada daun berguguran jer yg menyebabkan Azzalea takut nak mandi




my mum n my sister



kalau nak mandi, residence perlu tunjuk membership card dulu
non residence/owner without the membership card need to pay RM 3 per entry
so,we all pun mandi manda sementara menunggu abang2 & kakak ku yg lain sampai.













dekat swimming pool ada taman


kul 11 pg kami balik semula ke apartment coz my brothers & sister dah nak sampai..
diorang sampai dalam kul 1 ptg. ada setengah sampai kul 3 ptg tertinggal flight kot...hihihi
lunch kakak aku gi cari kat pekan Taiping, then kebetulan dia pun nak cari barang....

ikut pakej yg kakak aku ambik, start dr minum petang tu dalam kul 4 ptg. ikut plan awal, kami gi mandi manda kat bukit merah laketown petang sabtu tu...tp kami tukar plan mandi esok (ahad) coz lepas tu boleh terus balik....


sementara menunggu minum petang di sediakan, borak2 kosong dulu......


Adam suka sangat time ni.ada org main ngan dia... 
pastu bebas plak ke sana ke mari..





time ni tengah discuss untuk family day 2014 pulak . abg aku yg second, mintak perkemaskan lg aktiviti utk tahun 2014 nanti.. maybe 2014 ni ada buat t-shirt kot....
tempat pun maybe pergi jauh sikit...
tak per....kita tunggu last year nanti yer....

so,past minum ptg, aktiviti bebas ...diorang pergi club house untuk berendam...aku & my sister dok kat apartment jer la...tak larat dah nak berendam...padahal aku bukan mandi pun..hihihi
sebelah malam pulak baru lah acara kemuncak...sambut besday my mum, potong kek, makan2 & hadiah utk keluarga bahagia  dan anak2 cemerlang...serta cabutan bertuah...

utk itu,kita sambung next entry untuk Part 3........ 



Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment