Part 4 : Family Day at Bukit Merah Laketown

Assalamualaikum

hai..hai..hai...
korang jemu tak baca entry ni....banyak sangat part kan....yer la panjang sangat jalan citer nya...tak per...tak per....kalau korang jemu baca, aku baca sorang2...hhaaha...nevermind...it's ok...
ok, korang jgn risau yer..ini entry terakhir untuk family day kat Bukit Merah Laketown yer...


inilah pintu masuk laketown yer

before masuk dalam my family bergambar beramai-ramai

aku ngan en patrick pun nak gak bergambar ngan anak2

*************************************************************
Pulau Orang Utan


masa ni dah ada dlm bot. aku punya risau before naik bot ni..takut si kakak meragam dlm bot.buatnya dia tak nak naik ...ha...mati aku....alhamdulillah, bila naik dia suka.siap nak pakai jaket lg.maybe dia tengok sepupu sepapat dia pakai...



time ni si adik demam.sian dia...
dlm bot ni ada jurukamera mereka sendiri..siap ambik gambar kitaorang lg...ingat kan  free...rupa2nya time balik, nak keti naik bot,kat situ dah ada gambar2 kitaorang td...rupa2nya sekeping RM 25...nak tak nak beli jugak la...coz sbg kenangan kan. gambarnya tak sempat nak upload. entry akan dtg aku upload yer....




~surat beranak orang utan~





orang utan yg kat atas ni namanya Adam. bila depa semua panggil,adam aku yg menyahut....semua gelak. bila sampai kat pulau org utan ni, kami dibawa oleh seorang pemandu pelancong.dia siap bgtau lg nama2 org utan tu...sebab tu aku tau nama orang utan  kat atas ni adam.








masa ni kat jeti...nak tunggu bot nak ke laketown waterpark pulak




 saper yang nak gi ecopark boleh belok ke kanan. tapi kitaorang nak ke waterpark so, ke kiri lah..


***********************************************************
Laketown Waterpark


ni lah dia pintu masuk ke waterpark


sian adam....dia takut nak mandi...mula2 la tp lama2 tak nak naik...demam2 pun bg dia mandi ...huhu...ibu kamu...









my mum tak mau mandi...so, kene jg beg2 la....


gambar tak cantik ...tukang snap tak kursus lg cara2 snap gambar.....

gambar Azzalea aku tak sempat nak snap coz dia asyik merayau jer dgn en patrick..satu waterpark tu diorang pusing.....


ok...entry ni berakhir di sini...aku pun dah tak tertekan lg coz entry ni dh abis...dh hilang sawang kat draft aku ni....hehehe




Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment