Setiap Hari "Lazy Day"

Assalamualaikum

uishhh...korang ada mood nak kerja tak ari ni???
aku rasa cam malas je. mana tak nya jumaat lepas aku cuti emergency. so, bila dh lama cuti ,kemalasan pun mula lah muncul. ada setengah org kata "monday blues"...

tapi bila aku semak, "monday blues" ni tak elok digunapakai..
"monday blues" ni bermaksud hari yg mana 'org malas bekerja'.satu hari tu,ada post dari Ustaz Kazim Elias mengenai "monday blues" ni...rupa2nya ada maksud tersirat disebalik istilah tersebut...



so, lepas ni tak der dh "monday blues" ni yer.... apa2 pun terpulang lah pd pandangan masing2...
bg aku, setiap hari aku malas nak gi kerja...korang tau sebab apa??? dh nak dekat 10 tahun aku berualang-alik gi kerja sepanjang 70 km...fuyoooo...aku rasa dgn sepanjang 70 km sehari selama 10 tahun aku boleh melawat 1 malaysia ni kot.
aku dah rasa bosan asyik melihat environment yg sama jer setiap hari...lg2 usia yg semakin meningkat nih...letih badan oooo drive setiap hari.... ni lah salah satu sebab aku malas nak gi kojer...reason lain, aku dh mual dgn persekitaran kerja...sebab apa??? biarlah ia tersimpan rapi di hati ini.....

so...sbb tu lah setiap hari aku malas...bukan malas buat kojer tau...malas bekojer ..hehehe

Previous
Next Post »

1 Coretan:

Click here for Coretan
azuin arifin
admin
27 May, 2014 ×

Wahai dak iput..
Bersabarlah kamu dgn kemualan di tempat koje ini. Kerana saya pun sudah lama termual dgn persekitaran koje ditempat ini. Tapi apakan daya,kite perlu bekerja. Angkasa tiap2 bulan mahu kan "sedikit" percent dari gaji kita. Jd,kite tak boleh berpencen awal,dak iput. Bertabahlah...hihihi

Congrats bro azuin arifin you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment