Mini Pancake Sedap dan Mudah

Assalamualaikum

Apa khabar semua? Cik Iput rasa cam dh lama tak ke udara.. Cik Iput busy ke? Atau Cik Iput dah nk tutup blog ni? Alahhhh...kalau Cik Iput nk resign pun ada aku kesah... Bkn familiar pun blog Cik Iput ni... Sendiri tulis sendiri baca kan...Hehehe...tepuk dada tanya hati...tak gitu...

Apa sebenarnya yg terjadi...actually masa terluang aku dh banyak berkurang. Tp kalau nk resign rasa cam bersalah pulak...bila ada masa terluang blh lah layan perasaan or luah perasaan kat sini yer dak?...so resultnya ....tak terjangkau akal ku utk meninggalkan blog ni....demi tatapan dak batrisya dan dak adam setelah mereka dewasa nanti....

Teringat pulak tentang dak batrisya....b4 this, aku menggunakan nama panggilan dia 'azzalea'...from 1 Nov 2014, aku menggantikan panggilan 'azzalea' kpd 'batrisya'....org kata nama 'azzalea' tu keras sikit.....so, aku hanya berusaha tapi Allah yg menentukan segalanya...semoga dgn salah satu usaha ini,sikit sebanyak sikapnya akan berubah...InsyaAllah...

Ok lah, fokus utama entry kali ni aku nk bgtau ...aku telah berjaya membuat pancake ptg td....first time tau buat... Nasib baik dak batrisya suka
..dua keping dia taram sekali mkn...tapi dgn chocolate syrup la...kalau pancake jer confirm tak dilayan nya....selera aku tgk dia mkn...lain pulak ngan dak adam...masuk je dlm mulut abis di luahnya...dia dok meratah coklat nye aje....huhuhu


Kat bawah ni aku kasi resepi. Simple je dan mudah serta menjimatkan masa.

Mini Pancake Mudah dan Sedap

1 cawan tepung gandum
1 cawan susu segar
1 biji telur
1 sk baking powder
1½ sb gula
2 sb marjerin/butter

Caranya

Bland / kacau kesemuan bahan di atas. Then panas kan non stick pan. Sendukkan bhn2 yg dibland td ke dlm pan. Biar sehingga dia berbuih kemudian terbalikkan.
Taraaaa......sudah siap. Enak di mkn time panas..

Notabukulali: cuba lah cuba....jgn malu2

Coretan oleh,
Previous
Next Post »

4 Coretan

Click here for Coretan
Afidah Azmi
admin
05 November, 2014 ×

yang ni macam sedap dan mudah jer tgk..
okey this will be my projek this saturday..

Reply
avatar
Cik Iput
admin
08 November, 2014 ×

Memang sedap dan simple jer nak buat. Cik Iput dpt resepi dr kawan...

Reply
avatar
Papaglamz
admin
08 November, 2014 ×

Mcam best jer.. Blh sruh wife buat kn.. Huhu..
Papaglamz kembali.. Kikiki

Reply
avatar
Cik Iput
admin
09 November, 2014 ×

Boleh papaglamz..sedap di mkn bila time panas...

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment