Entry Terakhir 2014

Assalamualaikum

Tinggal beberapa jam je lagi 2015 akan menjelma....so, ini adalah entry terakhir dr cik iput untuk tahun 2014 ni..hikhikhik......

Semalam cik iput cuti jaga anak2 coz en. patrick ada hal. buat masa sekarang ni, en. patrick full time jg anak2 kat rumah. rumah my MIL terlibat dgn banjir. mereka terpaksa berpindah dan sekarang mereka tinggal dgn adik ipar cik iput di Manjung. Petang semalam bila anak2 dah tiur cik iput saja2 membelek2 apa yg ada dlm purse cik iput. Sekali tu terpandang  driving license dan hati pun tergerak nak tengok. Tengok punya tengok , expired date dia 26 Julai 2014. Hari ni dah 30 Disember kot....Hah!!!! hambik kau dah expired.... macamana boleh lupa ni???  Thats mean, selama ni cik iput berulang alik ke tempat kerja dgn driving license yg dh expired. Nasib cik iput ni baik coz tak de roadblock . kalau tak naya jer...ni lah bahana nya bila bertukar tempat kerja yg memerlukan komitmen yg tinggi...huhuhu... semua benda banyak terlupa bila sesuatu perkara tu shj yg diberi attention.

Tanya en. patrick, macamana dia pun boleh terlupa? "takkan semua benda dia nak kena ingat", katanya... betul jugak , takkan semua benda nak letak atas bahu dia kan.... tp nak renew semalam pun dh tak sempat. dh pukul 4.00pm. JPJ pun dah berkemas2 nak balik...huhuhu. So, terpaksa la pg td Cik Iput dgn En Patrick pergi renew.. skrg ni gambar kat lesen memandu JPJ nak background putih. so, terpaksalah Cik Iput menghadirkan diri ke JPJ tu.. tp cik Iput salute la dgn JPJ memang cepat dan pantas...cuma nk tunggu turn nak bayar je lama sikit. tp nak buat license tu cepat.... Alhamdulillah... hati tak gusar dah... lebih2 lg hati en. Patrick lagi lah berbillion2 risaunya. mana taknya  his beloved wife memandu dgn driving license yg dh expired... kalau kena saman sape yg susah.... En. Patrick juga...hehhehheh.....


Korang nampak tak kat bahagian tempoh tu, 26/7 expired nya...hahaha



Ni license baru.start 31/12... Thats mean 5 bulan cik iput jadi pemandu tanpa lesen ...hikhikhik...



Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment