Makan-makan

Assalamualaikum

Kalau makan free siapa tak nak kan ....malam ni Yop (abg yg sulung) belanja makan adik beradik cik iput kat luar sempena potong padi. semua adik beradik berkumpul kecuali kakak cik iput di T. Intan yg tak dapat dtg.....

Bab2 makan kat luar ni satu jer yg cik iput risau.....dak batrisya la... dah lama cik iput & family tak makan kat luar dek kerana penangan dak batrisya ni.... kalau bawak makan kat luar memang dia akan mengamuk..tak tau la maybe dia ni jenis yg tak suka suasana ramai org kot...benda ni start masa umur dia dua tahun. Cik iput bawa dia keluar makan. time nak makan mula dia mengamuk. kalau mengamuk biasa tak pe lagi.boleh di pujuk. ni dia mengamuk jenis yg tak makan dipujuk. so, cik iput dgn husband terpaksa la bergilir-gilir menjaga dia dlm kereta.....sejak dr itu, cik iput dah tak makan kat luar...kalau nak pun, kami suami isteri akan bungkus dan mkn di rumah sahaja.

tp bila umur dak Batrisya dh menjangkau 4 tahun, cik iput dgn en. patrick try2 la sekali sekala bawak dia keluar. adakalanya dia ok dan adakalanya dia mengamuk. tp sejak dua tiga bulan ni dia dah ok, cuma kena sediakan makanan tu cepat dan makan pun kena cepat. kami akan makan sama2 dgn dia dah selesai pun sama2 dgn dia..pastu bila dh selesai mkn terus balik. dia boring kot kalau dok lama2 kt kedai tu agaknya ...hihihi...

ok, lah dah lari pulak tajuk rasanya.....kita berbalik kpd tajuk asal....     









Alhamdulillah....rezeki... Terima kasih Yop.Daun Keladi ye...hikhikhik   
Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment