Review Aku Penghibur | Blogger Yang Penuh Dengan Motivasi

Aku penghibur? Apa yang nak di hiburkan? Macam mana nak menghiburkan?

Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. Unik dan versetail. Mungkin juga, bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita ialah ialah sebuah web yang berasaskan hiburan. Tapi hiburan apa yang cuba di sampaikan?



SILA KLIK GAMBAR DI ATAS

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan "awak boleh jadi penghibur yang baik". Disebalik kejayaan dalam dunia Blogging achik sebenarnya ia adalah dari doa seorang mak dan keluarga yang tiada henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di Blog. Achik juga seorang yang 'low profile'

Pemilik yang mesra disapa acik ini selalu memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina, 'jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti.' Acik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punyai semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.


Secara peribadi pula, Acik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan sorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati,tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh jugak bawak bergurau dan tegas pada masanya!

Jika tiba-tiba, dalam satu hari tu, anda macam tak tahu nak buka web apa. Cubalah pergi ke akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita dapat.

Salah satu entri yang Efa suka baca kat blog Acik adalah 'Sanggup buang emak, buang ayah yang sudah tua' . Melalui entri ini, Acik memberi peringatan kepada kita semua bahawa ke dua ibubapa haruslah dihormati dan jasa mereka perlu dikenang sampai bila-bila. Entri ini adalah sejajar dengan matlamat Acik dalam berblog iaitu "menyebarkan ilmu Allah untuk dikongsikan bersama di samping menceritakan pengalaman tentang kehidupan terutama remaja".

Okey...untuk mengetahui motivation dan kandungan yang lebih menarik lagi dalam blog Acik, apalagi jom cepat-cepat kita pergi serang akupenghibur.com DI SINI ... awesome!!!

Previous
Next Post »

21 Coretan

Click here for Coretan
19 May, 2015 ×

Good Luck Acik...

family #EFG sentiasa mendoakan kejayaan Acik.

Reply
avatar
19 May, 2015 ×

sangat byk motivasi! #EFG

Reply
avatar
19 May, 2015 ×

Along terfikir... Apakah aku bakal seperti mereka? Buang ayah, buang emak tikala keduanya sudah tua? Minta dijauhkan....

Reply
avatar
Amanda Suria
admin
19 May, 2015 ×

Acik...adik akak yg terbaik la...jumpa kat SBB2015 ye...

Reply
avatar
irra yyan
admin
19 May, 2015 ×

Sbb2015 kena register ke?

Reply
avatar
irra yyan
admin
19 May, 2015 ×

Yg tu mcm mana kita jaga anak-anak. So kena la jaga anak betul2 ikut syariah islam. InsyaAllah anak-anak akan igt org tuanya

Reply
avatar
irra yyan
admin
19 May, 2015 ×

Saya emak! Sayang abah!

Reply
avatar
Cikk Mimin
admin
19 May, 2015 ×

hargai mereka selagi mereka masih bernyawa

Reply
avatar
19 May, 2015 ×

Tak sanggup buang emak.. tak sanggup buang ayah

Reply
avatar
Dewi Aja
admin
19 May, 2015 ×

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Achik Penghibur menghiburkan dan penuh kata nasihat

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Semua kita tak sanggup buang kan? Kena sayang semuanya

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Betul mimin hargai orang orang di sekeliling kita

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Saya sayang semuanya termasuk EFG

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Tak rasanya semua Blogger boleh pergi

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Beri dan dedah ilmu agama. Selainnya berdoa banyak2

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Ya kc bermotivasi

Reply
avatar
aRz MoHa
admin
19 May, 2015 ×

Semoga kejayaan ini menginspirasi buat kita

Reply
avatar
khaty aiman
admin
20 May, 2015 ×

terbaikk EFG..memang blog aku penghibur banyak sumber inspirasi yang berasakan nasihat dan motivasi..

Reply
avatar
20 May, 2015 ×

Achik poweeer :D

Reply
avatar
Maria Firdz
admin
20 May, 2015 ×

blog acik mmg ada aura yg tersendiri..

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment