Review Nota Purba | Blogger Yang Kental

Assalamualaikum
Selamat Pagi Semua...

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.

Pemilik Blog : FR
KLIK GAMBAR DI ATAS

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas. Kalau nak tahu kenapa menggunakan nama "Nota Purba" sebagai url blog beliau, ini penjelasan dari beliau. "Asalnya apa yang saya post di blog sebenarnya nota sebenarnya nota yang saya tulis pada handphone. bila saya baca balik nota yang dah lama terbiar, saya rasa walau sebaris nota pun ada kisah dan rasa yang saya boleh ceritakan pada diri saya sendiri di masa hadapan...dari situ saya letak url "Nota Purba".

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 😄

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.

Okey, kalau nak mengetahui lebih lanjut mengenai pemilik blog "Nota Purba" dan ingin mengetahui apa yang dikongsikan oleh FR di dalam blognya, anda semua boleh menerjah ke blog beliau di SINI. Blog yang sangat awesome... Jom terjah!!!

Previous
Next Post »

13 Coretan

Click here for Coretan
Cikk Mimin
admin
14 May, 2015 ×

hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

wajib terjah

memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

FR yang misteri ttp penulisannya yang menghiburkan.

Reply
avatar
Fendi Rocka
admin
14 May, 2015 ×

thanks for review

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
admin
14 May, 2015 ×

Review camni tanda kitaprihati pada sahabat,.semoga ikatan persahabatan akan terus kekal bersama

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

Reply
avatar
Anizz Annisa
admin
14 May, 2015 ×

penulisan yang tak jemu dibaca :)

Reply
avatar
14 May, 2015 ×

Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

Reply
avatar
Nik Ainaa
admin
14 May, 2015 ×

best baca setiap entry di blog Nota Purba :)

Reply
avatar
khaty aiman
admin
19 May, 2015 ×

tahniah efa..review yang tak jemu di baca..memang NOTA PURBA sangat unik

Reply
avatar
irra yyan
admin
19 May, 2015 ×

InsyaAllah

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment