Cheesekut Oreo Yang Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Dunia.....

Resepi Cheesekut Oreo Yang Mudah dan Sedap

Hai...Efa nak kongsi dengan semua resepi cheesekut oreo yang sangat mudah untuk disediakan dan tentulah sedap...hehehe...

Cheesekut Oreo Yang Mudah dan Sedap
Credit : annahannaz.blogspot.com

Bahan-bahan Cheesekut Oreo

  • Cream cheese Philadelphia
  • 3/4 dari 1 tin susu pekat manis
  • 1 kotak susu Dutch Lady full cream
  • Biskut Oreo coklat
  • Biskut cracker 4 segi

Cara-cara Penyediaan Cheesekut Oreo

Campurkan cream cheese,3/4 susu pekat manis (kalau tak nak manis sangat guna 1/2 tin pun dah ok) dan 3 sudu besar Dutch Lady full cream ke dalam satu bekas. Pukul guna mixer ataupun boleh diblander sehingga sebati dan berkrim. Panaskan baki susu Dutch Lady tadi, tak perlu mendidih, suam-suam sahaja.

Sediakan bekas dan celupkan sekeping biskut dalam susu...bukan rendam ye celupkan sahaja. Kemudian susun dalam bekas, tuang adunan cheese, rata-ratakan dan taburkan biskut oreo yang telah dihancurkan (dibuang cream di dalamnya dan diblander). Sebenarnya biskut oreo ini boleh jugak ditukar dengan milo. ikut kesesuaian masing-masing. Ulang sehingga cheese dan biskut oreo habis dan bekas penuh . Okey dah siap...Akhir sekali masukkan ke dalam peti ais. Lebih afdal kalau semalaman kerana mudah untuk di potong..

Selamat Mencuba.....





Previous
Next Post »

5 Coretan

Click here for Coretan
28 August, 2015 ×

sedap ni efa..bookmark lahh

Reply
avatar
paridah
admin
18 April, 2016 ×

IZIN COPY RESEPI N PIC YA TKSH.

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment