Kerabu Kacang Botol Dengan Taugeh Yang Mudah dan Sedap

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Dunia

Resepi Kerabu Kacang Botol dengan Taugeh

Kerabu kacang botol dengan taugeh ni memang kegemaran Efa dari dulu lagi. hehehe... Efa pasti menu ini pun menjadi kesukaan ramai kan.. So jom kita tengok apa bahan-bahannya.

kerabu kacang botol dengan taugeh
Credit : azianhasan.com

Bahan-bahan

 1 mangkuk taugeh dibersihkan
seikat kacang botol dibersihkan dan dihiris
1/2 biji bawang besar (dihiris halus)
Perahan air limau nipis /kasturi
Garam dan gula secukup rasa
kerisik kelapa (1 peket / 2 sudu besar)

Bahan Ditumbuk Lumat / Dikisar

1 biji cili merah
1 sudu besar udang kering (direndam)
sedikit belacan

Cara-cara

Tumbuk cili merah, udang kering dan sedikit belacan hingga lumat. Masukkan bahan tumbuk ke dalam bekas kemudian gaul semua bahan hingga rata dan mesra . Kalau nak pedas boleh ganti cili merah dengan cili padi...

Sedap dan menyelerakan...selamat mencuba...


Previous
Next Post »

6 Coretan

Click here for Coretan
yanie yusuf
admin
01 September, 2015 ×

Sedapnya..mudah je resepinya.boleh try untuk dinner malam ni..

Reply
avatar
Azura Aziz
admin
01 September, 2015 ×

Assalam... tq singgah dan komen di blog Alycia..
sedapnya...

Reply
avatar
ziana eunos
admin
01 September, 2015 ×

macam sedap ^_^

*jemput singgah blog ya zianaeunos.blogspot.com

Reply
avatar
Efa Othman
admin
01 September, 2015 ×

memang sedap...

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment