10 Makanan Yang Membakar Lemak Dengan Cepat

Hai semua...
Eh... korang ada rasa tak badan korang sekarang ni lemaknya dah setinggi gunung...hehehe.. Korang tak tau lah, tapi yang pastinya efa ni ha.... lemaknya semakin menjadi-jadi.... So, kat sini efa nak kongsikan sedikit  tips. 


Hasil carian imej untuk badan berlemak

10 makanan yang membakar lemak dengan cepat.

1. Oats 

Bukan sahaja mengenyangkan dan sedap, oat juga membantu mengurangkan tahap kolesterol dalam badan. Jadi amalan mengambil oat setiap pagi sangat membantu rutin diet anda

2. Telur

Telur adalah sumber yang kaya protein tetapi rendah kalori. Telur membantu badan membina otot dan meningkatkan kolesterol baik dalam tubuh.

3. Buah Epal

Kaya dengan antioksidan. Ia juga mengandungi pectin yang berfungsi mengurangkan lemak dalam sel badan kita

4. Cili Hijau

Mengandungi Capsaicin yang membantu membakar kalori dalam badan dengan cepat.

5. Bawang Putih

Mengandungi Allicin yang bertindak sebagai anti-bakteria dan berupaya mengurangkan lemak dan kolesterol jahat dalam badan.

6. Madu

Madu yang diminum bersama air suam setiap pagi, membantu membakar lemak dalam badan

7. Green Tea

Tea yang paling efektif untuk menurunkan berat badan. Mengandungi antioksidan yang membantu mengurangkan dan menstabilkan berat badan. Untuk kesan yang cepat ambil green tea 2x cawan sehari

8. Wheat Grass

Atau dalam bahasa Melayu dikenali sebagai Rumput Gandum, membantu meningkatkan metabolisme badan dan mengurangkan lemak dalam tubuh.

9. Tomato

Membantu membakar lemak dengan cepat. Selain itu, ia juga membantu badan menyerang sel kanser. Sangat bagus diamalkan untuk kesihatan dan kecantikkan.

10. Dark Chocolate

Mengandungi Flavonoids yang membantu mengurangkan kolesterol dalam badan dan membakar lemak degil.

Semoga dapat memberi manfaat kepada semua terutama efa sendiri..



Sumber : Bina Badan
Previous
Next Post »

3 Coretan

Click here for Coretan
siti hazreen
admin
31 January, 2016 ×

saya memang nak cuba green tea tu, tapi macam nak telan susah sebab tawar huhu

Reply
avatar
Aqilah Azmi
admin
31 January, 2016 ×

wah wah wah thanks kak efa <3 hihihihi qila mmg nk bakor lemak sekarang ni hiks

Reply
avatar
fira
admin
06 May, 2017 ×

oat tu plain ya sis?kalau 3 in 1 ok x? fira ada beli baru ni tapi cmpuran dengan coklat

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment