Bila Anak Mengamuk

Anak mengamuk? Efa rasa kebanyakan parents mengalami situasi yang sama kan. Efa sendiri pun mengalaminya bila si kakak tak dapat dipisahkan dengan mengamuknya. So, efa nak share kat sini apa yang perlu parents lakukan bila anak mengamuk. Semoga ia bermanfaat kepada semua termasuk efa sendiri.









Previous
Next Post »

2 Coretan

Click here for Coretan
04 April, 2016 ×

hadoi, kalau anak ngamuk memang bikin bingit telinga.
aida ni ngaku kurang sabar dik.
time nurin & syuhada dulu ok lagi. gegirl kan.
ijat ni dia punyer ngamuk kekadang uji minda aida.
normally, kalau aida rasa ia tak boleh aida kawal, aida bior aje dia ngamuk.
hingga dia penat.
hingga dia diam sendiri.
then terus aida peluk cium and say sorry...
so far so good berkesan ler :)

Reply
avatar
MommySado
admin
21 August, 2018 ×

anak mengamuk ni lah yang ibu bapa tak tahan nak dengar walaupun tahu dia tengah belajar uruskan emosi dia. Dengan tip2 ni dan doa banyak2 insha Allah cepat sejuk anak tu :D

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment