Waktu Imsak dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Tinggal beberapa hari je lagi Ramadhan Al Mubarak akan menjelma. Sebelum tu korang semua dah habis ganti puasa tak? Alhamdulillah, efa dah settle ganti puasa, sebab efa buat sekali dengan Puasa Sunat Enam di ulan Syawal. So, kalau kita ganti siap-siap kan mudah.... InsyaAllah puasa tahun ni penuh kot...(eh...engkau ni dah kenapa efa oiii)...hehehe...

Okey lah sebenar efa nak share dengan korang Jadual waktu imsak dan berbuka puasa 1437H bagi seluruh Negeri Perak. Disebabkan efa dilahirkan di negeri Perak, berkahwin dengan orang perak, dan menetap di Perak, so efa share lah untuk negeri perak. Okey lah, kalau reader blog efa ni ada dari negeri lain korang boleh semak di SINI. Pilih jer jadual berbuka puasa dan imsak bagi negeri yang korang nak lihat.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1437H / 2016M
Bagi Seluruh Negeri Perak Darul Ridzuan



Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

Waktu Imsak  dan Berbuka Puasa 1437H Bagi Negeri Perak

                                         * Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia
                                       ** Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia













Previous
Next Post »

1 Coretan:

Click here for Coretan
Ahmad Hasif
admin
31 May, 2016 ×

Terima kasih atas perkongsian.. nampak dah ni ramadhan dah nak dekat.. :)

Blogwalking Sini, Jemput Join Segmen Saya Ni :)

Pencarian #9 Bloglist segmen....

Congrats bro Ahmad Hasif you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment