7 Sebab Kenapa Perlu Balik Kerja On Time

7 Sebab Kenapa Perlu Balik Kerja On Time

Hai..hai.... rasanya lama jugak la blog ni tak ber'update' dan dah bersawang apa? Ni adalah entri pembuka untuk bulan September ni. Dah hari yang ke 9 ,baru ada entri...hehehe....

Orait... efa nak share sikit dengan korang semua  tentang kenapa kita perlu balik kerja on time.. ni bagi yang bekerja la ye.... efa dapat ni pun , share daripada FB (kredit kepada pemilik ye).


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time


1. Kerja memang tak pernah habis

efa setuju sangat sebab yang pertama ni. selagi kita duduk di kerusi opis tu , ada je kerjanya. lagi ditunggu lagi banyak yang datang. memang kerja takkan pernah habis.....


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time



2. Keluarga lebih penting dari kerja

ha...yang ni lagi la efa sangat-sangat setuju.... kerja kita boleh cari lain, dan buat kerja lain, tapi keluarga boleh cari lain ke? Tiada yang lebih penting dari keluarga kan.... 'family first'....


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time


3. Kalau korang susah bukannya bos nak tolong pun kan?

Ya...betul... ramai sekarang ni bos ambil kesempatan je.... bila perlukan kita nak minta buat satu-satu kerja barulah tersengih-sengih membodek... tapi kalau tak de apa-apa ambik peduli pun tak... 'ada aku kesah', katanya.....


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time

4. Manusia hidup bukan untuk kerja, tapi kerja untuk hidup

Kita ni bekerja sebab nak sara hidup kita, so kena berpada-pada lah. tapi awas....jangan makan gaji buta pulak ye.....


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time


5. Orang yang suka duduk kat pejabat maknanya dia 'forever alone'

hahaha.... maksudnya , masanya dihabiskan di pejabat je...memanglah tak sempat nak bersosial... lainlah kalau waktu pejabat  selama 8 jam tu dia tekun buat kerja bukan 'forever alone' ye....


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time

6. Kita ni manusia bukannya robot, betul tak?

Betul la tu.... robot pun perlukan masa rehat, ni kan kita sebagai manusia...


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time

7. Pesanan terakhir , kalau bos korang suruh kerja lebih masa share dengan dia post ni

Ada berani???? hehehe....


Oleh itu...


 Kenapa Perlu Balik Kerja On Time













Previous
Next Post »

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment