Back To School 2017

Rasa cam busy sangat pulak hari ni. Mana tak nya hari ni kan hari pertama sekolah untuk tahun 2017. Hari ni kakak azzalea start sekolah baru.Sekolah baru kakak jauh jugaklah dr rumah kami. Dalam 15 minit . sebelum ni sekolah kakak depan rumah je. So, kami sebagai parents, buat yg terbaik utk kakak. Ibu dan ayah ikut apa yg pakar suggestkan, tukarkan kakak azzalea ke school yg tak ramai student. Tengok dulu sama ada dia boleh bagi tumpuan tak dekat new school.

Efa tanya husband cam mana kakak dekat sekolah baru. Husband bagi tau ok je, taklah menangis. Cuma dia buat muka je...hehehe...kakak...kakak...kalau tak setuju sesuatu tu, memang buat muka lah dia... Alhamdulillah kakak Azzalea ok je...

Husband yg hantar kakak azzalea ke sekolah baru. Sementara efa hantar adik adam ke sekolah depan rumah jer. Tahun ni adik adam masuk PRA 5 tahun. so sekolah baru jugak la bg dia.. Because sebelum ni adik sekolah di Taska Permata Kemas. Tapi yg bestnya adik boleh nangis pulak...aiyoyo... cam ne lah pulak anak lelaki boleh menangis...kata adik kuat, tak nangis.... satu meja adik tu ada 4 org elaki. empat-empat menangis. Adik adam ni bila tengok sekeliling menangis mula la,dia pun ikut sama. tp nangis ngada-ngada. menghadap tingkap plak tu. balik je school terus efa tanya. camne best tak sekolah...dia jawab best tp adam tak makan katanya... adik ni memang jenis tak nak makan. Alhamdulillah adik adam pun ok. tapi untuk hari ni la. esok lusa tak tau pulak. harapnya ok lah...

Kakak azzalea pulak balik je dari sekolah senyum je. efa tanya ok tak kat new school. dia jawab ok. mana seronok, sekolah baru atau sekolah lama. Kakak jawab sekolah baru. maybe tak ramai student, dia rasa ok...tak rimas... tapi kakak bgtau, cikgu marah sebab kakak tak pandai. kesian pulak mendengarnya. Efa pujuk dia, oleh sebab tu kakak kena la belajar bg pandai...dia jawab, ok bu.... ibu sentiasa doakan anak-anak ibu berjaya dunia dan akhirat.

Ha...gambar anak-anak efa hari pertama sekolah tak de nampaknya ... efa ni pemalu sikit nak  ambik gambar di khalayak ramai ..hahaha...tak beriya sangat... Kakak azzalea pulak ,tak payah nak harap sangat la kat husband nak snap gambarnya... husband pun ikut time jugak, kalau clear tak busy suasana nya baru la dia snap... tak pe lah kakak dan adik, takde gambar hari pertama school pun tak pe... yg penting anak-anak ibu ok kan...takpe esok ibu snap gambar ye....hehehe. kat bawah ni gambar dalam kelas adik adam pg tadi efa dapat dr whatsapp group PRA...ok la kan... tapi muka adam tak nampak pun dalam gambar-gambar tu..









Previous
Next Post »

1 Coretan:

Click here for Coretan
05 January, 2017 ×

Nampaknya anak2 Efa dpt menyesuaikan diri dgn suasana baru, Alhamdulillah. Nangis sikit2 tu perkara biasa kan.... :D

Congrats bro Zurainny Ismail you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment