TRAVELOKA Menawarkan Diskaun Menarik Untuk Penerbangan Ke Bangkok Thailand


Bangkok merupakan ibu negara dan bandar yang paling ramai penduduk Thailand. Kepelbagaian aktiviti yang ada di Thailand telah menjadikannya sebagai destinasi pelancongan yang menarik. Terdapat tapak-tapak purba untuk dilawati, meneroka alam bawah laut, pusat membeli belah moden dengan suasana yang mewah serta  menaiki kapal persiaran di sungai Bangkok dan sebagainya.

TRAVELOKA Menawarkan Diskaun Menarik Untuk Penerbangan Ke Bangkok Thailand


Kalau korang nak tahu, Bangkok sememangnya terkenal sebagai salah satu destinasi membeli belah. Memang best lah, asal nak shopping je mesti bangkok menjadi pilihan. Okey lag Efa nak share sikit tempat-tempat shopping murah yang terdapat di Bangkok. Antaranya ialah di Pratunam


Hasil carian imej untuk pratunam market
Pratunam Market

Sumber gambar :  Bussaba Bangkok

Pratunam merupakan antara kawasan perniagaan utama di Bangkok dan ia juga menjadi pasar pakaian utama di Thailand. Selain pakaian, cenderahati, aksesori dan pusat jualan barangan elektronik juga berpusat di sini. Di Pratunam juga barangan boleh dibeli secara runcit atau borong. Pratunam market beroperasi dari pagi hingga ke malam.

Imej yang berkaitan
Chatuchak Weekend Market

Sumber gambar : thoibao today

Selain Pratunam, terdapat juga pasar hujung minggu yang terbesar di Asia Tenggara yang dikenali sebagai Chatuchak Weekend Market. Ia dibahagikan kepada beberapa seksyen yang menempatkan ribuan kedai yang menjual  barangan seperti aksesori, cenderahati, makanan, buku dan banyak lagi. Korang juga bebas dan boleh melakukan tawar menawar di pasar ini.

Imej yang berkaitan
Talad Rod Fai Srinakarin Train Market

Cumber gambar : paapaii.com

Korang juga boleh shopping di Talad Rod Fai Srinakarin Train Market yang mana pasar malam terpopular yang berada di atas landasan keretapi pada satu masa dahulu. Tetapi sekarang ia telah dipindahkan ke Srinakarin kerana pembinaan BTS Skytrain. Lokasi sekarang berada di timur laut di belakang Seacon Square Srinakarin, salah satu pusat membeli-belah terbesar di Bangkok.

Orait, bila korang ke Bangkok untuk membeli-belah, korang juga mesti cari tempat makanan yang halal dan best di Bangkok kan. So, Efa cadangkan beberapa tempat yang menjual halal food di Bangkok. Antaranya ialah :

  1. Food court Terminal 21

Hasil carian imej untuk Food court Terminal 21
Sumber gambar : vkeong.com

          Terdapat lebih dari dari 50 restoran, seperti Tony Roma’s, Ootoya, Swensen’s, Chabuton,                     Secret Recipe, dan banyak lagi.Lantai makanan selain di lantai 4, berlanjut juga di lantai 5,                 dimana terdapat food court dengan berbagai pilihan dan harganya murah. Nikmat rasanya                   makan kenyang setelah puas berbelanja.Ada satu gerai makanan halal di Pier 21 Food Court,               yang ada di lantai 5 mal ini, nama gerainya “Bismillah”, menjual berbagai menu mulai salad,               nasi kari dan juga pilihan menu lainnya dengan harga terjangkau.



      2. Tingkat 5 MBK Centre

Hasil carian imej untuk Tingkat 5 MBK Centre


          Menu makanan halal dapat korang temukan di food court lantai 5, yaitu The Fifth Food                       Avenue, ada restoran Indonesia, Jimbaran Bali, atau korang boleh pilih menu Timur Tengah di             Ali’s Arabic Cuisine, dan masakan Thailand di Thai Muslim by Sultana.  
     

      3. Food court Siam Paragon

      4. Sekitar Phra Atiet Pier berdekatan Khao San

      5. Pasar Minggu Chatuchak di Chatuchak

Hasil carian imej untuk Pasar Minggu Chatuchak di Chatuchak
sumber gambar : HIS Travel
    Antara makanan halal yang boleh diperolehi di sini ialah Nasi Beriyani, Pad Thai, Sup Tomyam, Nasi Makanan Laut dan macam-macam lagi.

So, memang terbaik kalau korang jadikan Bangkok sebagai destinasi untuk membeli belah. Tapi macam mana pula nak ke Bangkok dengan tawaran yang istimewa? Okey, ni Efa nak story sikit. Korang pernah dengar tak TRAVELOKA? Untuk pengetahuan korang, TRAVELOKA adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang di tawarkan lebih hebat dari Matta Fair. Memang best tau  menggunakan khidmat TRAVELOKA ni....boleh dipercayai....

Oleh itu, Efa harap korang jangan lah lepaskan peluang untuk diskaun menarik hanya 3 hari je, promosi potongan harga (diskaun) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui TRAVELOKA App. 

Syarat-syarat Penerbangan Melalui TRAVELOKA App


*Hanya penerbangan ke Bangkok (Thailand) melalui Traveloka App sahaja

*Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYBKK). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam. 

*Booking period (flight): 14th July (Jumaat) - 16th July (Ahad) 

*Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.

*Travel period: anytime ( pada bila-bila masa sahaja )

Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi ye

Korang jangan risau kerana Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)

Kalau korang mempunyai plan untuk ke destinasi lain, korang boleh lawat ke www.traveloka.com
Korang jangan lupa tau, cepat-cepat muat turun aplikasi TRAVELOKA sekarang untuk dapatkan tawaran hebat ini.

Link untuk promotion : www.traveloka.com









Previous
Next Post »

8 Coretan

Click here for Coretan
mamapp
admin
12 July, 2017 ×

Menarik promotion ni mmg best lagi2 kalau dpt harga murah

Reply
avatar
Efa Othman
admin
12 July, 2017 ×

Memang best....bila ada diskaun kan.....

Reply
avatar
wayne harraz
admin
12 July, 2017 ×

Sy xpnh g telen lg ni. Bestnya dpt g telen

Reply
avatar
12 July, 2017 ×

Yep memang boleh percaya Traveloka. Jom pi Bangkok

Reply
avatar
AimNub Haris
admin
12 July, 2017 ×

best nya kalau dapat ke Thailand.. nak tengok sendiri suasana pasar malam kat sana yang khabarnya sangat meriah...! :)

...

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
12 July, 2017 ×

traveloka memang terbaik
http://mama3danish.blogspot.my/

Reply
avatar
Kak Sue
admin
13 July, 2017 ×

Menarik nie.. boleh cuba nanti dengan Traveloka 😊

Reply
avatar
13 July, 2017 ×

Teringin nk ke Bangkok. Br pernah je selatan thai dan Phuket je ;)

Reply
avatar

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen anda di sini... ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment